Voor wie zijn we er

Ouder worden en psychische klachten

De meeste mensen willen wel oud worden maar voegen daar dan gelijk aan toe: “maar dan wel in goede gezondheid”. Soms gaat het ouder worden echter gepaard met lichamelijke ongemakken, gebrek aan energie en eenzaamheid. Ook de angst om te vallen of dement te worden komt vaak voor. Sommige ouderen hebben een ernstige gebeurtenis meegemaakt waaraan ze steeds terug denken.In Nederland hebben 1 op de 4 ouderen last van psychische problemen. Vaak denken de ouderen maar ook de mensen om hen heen dat deze problemen bij het ouder worden horen of ziet men de klachten onterecht aan voor een

lichamelijke aandoening. Ouderen zelf praten niet zo snel over gevoelens. Ze hebben geleerd: “niet te klagen maar te dragen”.
Het goede nieuws is dat ook bij ouderen veel aandoeningen goed te behandelen zijn. SeniorBeter is een praktijk waar die behandelingen worden uitgevoerd zo dicht mogelijk bij u in de buurt.

SeniorBeter is een praktijk waar mensen van 60 jaar en ouder terecht kunnen voor onderzoek en behandeling van psychische klachten zo dicht mogelijk bij hen in de buurt.

Om voor uzelf een indicatie te krijgen of u werkelijk last heeft van psychische klachten, raden wij u aan om de screeningslijst in te vullen. Mocht de test een hoge score opleveren wat kan wijzen op een vorm van depressie of angst, raden we u aan om contact op te nemen met uw huisarts. Zij zullen u, indien gewenst, verwijzen naar onze praktijk.